Alumiinin Hitsaus

Olemme erikoistuneet vaativiin hitsaustöihin TIG ja MIG laitteilla erilaisille alumiiniosille ja kokoonpanoille. Hitsaamme ammattitaidolla alumiiniä (mm. merialumiinit AW-5754 / rakennealumiinit AW-6082 / valetut alumiiniosat). Oli kappaleesi pieni tai suuri, uusi tai vanha, ota yhteyttä!

Yhdistettynä muihin palveluihimme pystymme tarjoamaan vaativia ja monipuolisia rakennekokonaisuuksia, joissa yhdistyvät niin putket, levykappaleet kuin koneistetut osatkin.

Hitsattavien alumiinirakenteiden suunnittelusuosituksia

Hitsattavaksi suunniteltujen alumiinirakenteiden paksuus

Alumiinin alhaisen ominaislämpökapasiteetin ja alhaisen sulamispisteen vuoksi rakenteissa on suositeltavaa käyttää vähintään 1 mm paksuisia levyjä ja putkien seinämävahvuuksia. Suurissa kappaleissa vetelyn välttämiseksi 2 mm paksuudet ovat suositeltuja. Lue tarkemmin standardista SFS-EN 1011-4 (Hitsaus. Metallisten materiaalien hitsaussuositukset. Osa 4: Alumiinin ja alumiiniseosten kaarihitsaus).

Alumiiniseokset ja niiden hitsattavuus

Yleisimmistä seoksista 5000- ja 6000-sarjasta kannattaa valita aihiot käytännössä saatavuuden mukaan, joista useimmat seokset soveltuvat hyvin hitsaukseen. Levyaihioiden ja profiilien valikoima ja saatavuus kannattaa tarkistaa Alumecon, Tibnorin, Al-Men, Purson ja Timgrein verkkosivuilta tai luetteloista. Yleisimpiä seoksia ovat mm. EN AW-5083, EN AW-5754, EN AW-6060, EN AW-6063 ja EN AW-6082.

Osa valualumiiniseoksista on hankalia hitsattavia vaikka soveltuisivatkin hitsattavaksi, ongelmaksi saattaa muodostua runsas seostus tai materiaalin huokoset ja vetely. Esilämmityksellä ja oikeilla hitsauslaitteilla on näissäkin tapauksissa saavutettavissa kohtuullisen hyvä lopputulos.

Korroosionkeston ja mm. siistin anodisoinnin ulkonäön saavuttamiseksi on syytä käyttää oikein seostettua alumiinilankaa hitsatessa. Pidämme omassa varastossamme yleisimmille seoksille soveltuvaa lankaa nopean toimitusajan varmistamiseksi.